SBR A : Nieuwe Draadloze Trillingsmeter

Slide 1

Trillingsmetingen en trillingen onderzoek

Bel: 0182-353310

Trillingen.com BV is een ingenieursbureau, gespecialiseerd op het gebied van trillingsonderzoek, trillingsmetingen, trillingsoverlast en schade door trillingen.

SBR A : Nieuwe Trillingsmeter

Innovatieve SBR draadloze trillingsmeter. De ontwikkelingen op het gebied van trillingsmonitoring gaan snel, met name op het gebied van miniaturisering. AV-Consulting heeft nu een nieuwe tri-axiale trillingsmeter ontwikkeld op basis van de modernste MEMS technologie. De trillingsmeter is zo groot als een luciferdoosje, volledig ingegoten in epoxy. De meter is zelfkalibrerend op basis van het gravitatieveld. De meter is extreem energiezuinig en heeft een ingebouwde wifi modem. De meter stuurt nagenoeg realtime de meetfiles door bij overschrijdingen van de ingestelde drempelwaarde. Ook alarmberichten kunnen op deze manier verstuurd worden. Regelmatig geeft de meter (bijvoorbeeld elk uur) een teken van leven door temperatuur en batterij spanning door te geven.
Het instrument kan versnelling, snelheid en inclinatie meten. De meter kan gebruikt worden terwijl deze is aangesloten op een pc of draadloos via wifi-verbinding. De communicatie-unit bevat standaard een wifi verbinding, Li-ion accu, wifi-rapportage, e-mail alarm berichtenverkeer en kan continu monitoren of starten met meten na een ingestelde trigger.
Deze voordelige draadloze mems tri-axiale trillingsmeter c.q. monitoringsysteem voor trillingen is direct bestelbaar in onze webshop geluid.eu. De meter werkt op basis van de nieuwste MEMS sensor en heeft een extreem laag eigenruisniveau van 20 µm/s piek bij 1 Hz, zodat voldaan wordt aan de strenge eisen uit de DIN-4150 en DIN-45669-1 en natuurlijk ook de SBR-richtlijn A. Binnen de meter zijn de filters geïmplementeerd zoals gespecificeerd in SBR-A en DIN-45669. De meter wordt geleverd met bijbehorende gratis software
De data kan overal worden ontvangen, op uw bedrijfsserver of op uw eigen PC. De meter kan geconfigureerd worden om het ruwe signaal door te sturen of een gefilterd signaal. De software voor postprocessing wordt meegeleverd. De filters van de SBR-A en DIN-4150 norm zijn geïmplementeerd en integratief getest.
U kunt een powerpointpresentatie en de datasheet downloaden op de site van abcgeluid.eu
Een mooie aanvulling op het huidige aanbod, zeker gezien de scherpe prijs en de mogelijkheden. De trillingsmeter maakt deel uit van de huidige productlijn, zo is er bv. ook een geluidsmeter beschikbaar met een meetnauwkeurigheid in klasse-1 volgens IEC-61672-1. Alle metertypen kunnen worden aangemeld via een wifi-hotspot met G4 verbinding (totaal 32 instrumenten).

Draadloze tri-axiale SBR-Trillingsmeter